Menu

U9 - U10

Opstart: 7. september 2021

U9 og U 10 er begyndte at spille på kortbane.

Kortbanen skaber en god og glidende overgang fra totalhåndbold på minibane til spil på den store 40*20-bane.

Ligesom børnene gradvist skal forholde sig til en større bane, skal de også gennem årgangene forholde sig til flere spillere, hvilket gør spilformen mere kompleks.

I U9 spiller man med fire markspillere og en målvogter, der ikke må gå ud af feltet. Det betyder, at det ikke længere er et overtalsspil, som man har i Totalhåndbold (U8). I U9 har børnene god plads, da de nu spiller på en bane med den fulde bredde (20 meter), så der er mulighed for at lykkes med både finter og at løbe i frie rum.

I U10 og U11 spiller man med fem markspillere og en målvogter, der ikke må gå ud af feltet. At der kommer en spiller mere med på hvert hold gør både, at spillerne skal forholde sig til flere spillere - hvilket giver flere muligheder - og at spilrummet bliver lidt mindre – hvilket gør det mere udfordrende at finte sig forbi. Denne progression passer også godt sammen med, at børnenes boldsikkerhed er vokset gevaldigt.

Banens længde på mellem 25,5 og 26 meter gør, at børnene hele tiden skal orientere sig og dermed i langt højere grad tage del i spillet. Denne del bliver mere udtalt, jo mere boldsikre børnene er.

 

Kontaktpersoner:

Morten Haunstrup – 28690874