Menu

Familieidræt

Lund IF tilbyder for første gang familieidræt i året 2023/2024. Det er gymnastik- og basketballafdelingen, som er gået sammen om at tilbyde dette nye spændende hold for familier med børn.

 

Hvornår:  Hver onsdag fra kl. 16.00 – 17.00

Hvor: I hallen

Hvem: Familier med børn i alderen 1 til 6. år. Vi vil forsøge at dele holdet op således at børn i alderen 1-3 mest er sammen og børn i alderen 4-6 mest er sammen.

 

Instruktører: Katrine Brorsbøl og Anton Elsner

 

Familieidræt er et nyt tilbud i Lund IF til børnefamilien, som ønsker at være aktive sammen på flere niveauer og blive en del af fællesskabet.

Der er fokus på leg, bolde og motorisk udvikling. Det er for alle og er en mulighed for motion og samvær – samt sved på panden for både børn og voksne.

 

Hvorfor familieidræt?

Jo mere og tidligere børn specialiserer sig inden for én idræt, desto sværere bliver det sidenhen at skifte og starte på noget helt nyt. Mange børn oplever, at de mister motivationen, fordi deres træning bliver for specialiseret, kedelig og ensformig. Et barn med alsidige, kropslige færdigheder, der mister motivationen i én idræt i en afdeling, kan lettere skifte til en anden idræt i en anden afdeling, fordi barnet har bredere forudsætninger for at foretage skiftet. Dermed reduceres risikoen for fravalg og frafald væsentligt.

Ved at tilbyde en familieidræt/træning med vægt på udvikling af alsidige færdigheder - og med plads til, at børn kan gå til flere idrætter samtidig, støtter vi positivt op omkring, at børnene fortsætter deres aktive deltagelse i et livslangt perspektiv. Først og fremmest hos os, i vores forening. Men på længere sigt også i andre idrætter og foreninger, når interesser, ambitioner og livsfaser skaber behov for at skifte.

Familieidræt har fokus på kroppens ABC. Derfor bliver medlemmerne i løbet af holdet introduceret for en masse sjove lege og aktiviteter, som dels skal øge glæden ved fysisk aktivitet, men også fungere som en introduktion for de idrætter som man senere hen kan gå til i Lund IF.

Kroppens ABC kan defineres som en generel grundlære og uddannelse af kroppens bevægeapparat. En uddannelse af kroppen til at kunne mestre de mest basale og grundlæggende bevægelsesmønstre såsom løb, hop, spring, rulle, vride, dreje, klatre, kaste, sparke etc. Kroppens ABC er ikke idrætsspecifik, men danner derimod basis for al senere specifik teknisk, taktisk og fysisk udvikling.

Generelt kan siges, at jo bedre en udøver har udviklet Kroppens ABC, desto nemmere vil vedkommende senere i karrieren kunne tilegne sig nye teknikker.

 

Kroppens ABC trænes gennem forskellige former for lege med og uden bolde og andre redskaber, forhindringsbaner, behændighedsøvelser, styrkeøvelser med egen kropsvægt og balanceøvelser.

Jo flere motoriske færdigheder børn behersker, desto mere stiger troen på egne evner og lysten til at deltage i aktiviteter og fællesskaber. For børn op til ca. 6-årsalderen handler træning først og fremmest om at give børnene mange forskellige muligheder for at bevæge sig – og det er hele formålet med familieidræt.

 

Vi ses i hallen med familien.

 

Luk